Procesul de refurbishing (reconditionare)


Tehnica de calcul recondiționată provine din echipamente de leasing și stocuri excedentare, în principal din Europa de Vest sau Statele Unite. Aceste surse asigură un flux constant de cantități considerabile de PC-uri brand, laptopuri brand, monitoare, servere, etc.
Echipamente de leasing –  corporațiile, companiile mari, instituțiile financiare sau cele guvernamentale tind să închirieze prin leasing tehnică de calcul nouă de la mărci recunoscute și apoi să înlocuiască întreaga gamă de echipamente în cicluri de 2-4 ani.
Stocuri excedentare – din diferite motive, vânzătorii tind să acumuleze stocuri excedentare de tehnică de calcul. Deși acestea nu se mai află în prim-planul dezvoltării tehnologice, acestea au fost și încă sunt considerate avansate și mai mult decât capabile. 
 Ștergerea datelor

În ceea ce privește implicările legale, ștergerea datelor este un pas extrem de important în procesul de recondiționare, toate dispozitivele de stocare fiind șterse la primul contact. Există șanse ca date confidențiale să rămână în urmă pe sistemele informatice achiziționate. Pentru a preveni posibilele breșe sau exploatări neautorizate, toate dispozitivele de stocare sunt șterse în siguranță în conformitate cu cele mai înalte standarde.Dezasamblarea, reparația, înlocuirea, reasamblarea

După ștergerea datelor de pe dispozitivele de stocare, toate echipamentele sunt supuse examinării amănunțite și sunt verificate atât din punctul de vedere al functionalității cât și cel estetic. Aceasta este o etapă vitală a recondiționării, deoarece componentele defecte sau cele lipsă sunt reparate sau înlocuite pe altele noi. Totodată, în etapa aceasta putem reconfigura produsul în funcție de nevoile clienților noștri. În cele din urmă se reaplică pasta termică pe componentele specifice și sunt montate restul componentelor, trecând la următoarea etapă.Curățarea

Toate dispozitivele electronice inclusiv echipamentele IT necesită o curățare temeinică. Atât exteriorul cât și interiorul sunt curățate pentru a îndepărta praful, murdăria și diverse particule care se găsesc în interiorul sau pe suprafețele perifericelor. Tehnicienii folosesc o combinație de aer comprimat și instalatii dotate cu ventilatoare de evacuare de înaltă performanță pentru a îndepărta eficient praful de pe componente, radiatoare, canale și interiorul pereților carcasei. Exteriorul carcaselor, suprafața capacelor laptop-urilor, tastaturie și ecranele monitoarelor / LCD-urilor sunt curățate cu lichide de curățare specifice pentru a elimina orice urmă de praf și alte impurități cum ar fi urmele de adeziv.


Controlul calității

Toate echipamentele trebuie să treacă printr-un test final de calitate înainte de instalarea software-ului și / sau ambalarea și transportul. Toate componentele sunt verificate de tehnicieni, programele de depanare și benchmarking verifică stabilitatea și funcționalitatea sistemului, asigurându-ne că totul este pe deplin operațional. Toate rezultatele testelor sunt documentate și înregistrate digital. Dacă un echipament nu trece de controlul calității, acesta va fi trimis înapoi la dezasamblare și reparații.
Dacă echipamentul trece testul, componentele externe care prezintă semne de uzură sau zgârieturi ușoare primesc un strat nou de vopsea sau li se aplică un strat de folie; Echipamentele din categoria 2 și 3 cu piese defecte sunt inlocuite, de exemplu tastaturile decolorate ale laptopurilor sunt inlocuite cu altele noi, hdd-urile si ssd-urile la fel sunt inlocuite etc.


Instalarea softwareului

Odată cu finalizarea curățării și al controlului calității, tehnicienii vor începe instalarea sistemelor de operare care pot include Linux sau Microsoft Windows licentiate.


Ambalare, transport, distribuție

Toate echipamentele noastre sunt ambalate, etichetate și gata de expediere la nivel național și internațional. Metodele și materialele de ambalare pe care le folosim îndeplinesc unele dintre cele mai înalte standarde pentru protejarea și menținerea integrității produsului în timpul transportului. Materialele noastre de protecție și de umplutură includ separatoare de carton de înaltă calitate și de înaltă densitate, folie individuală de protecție pe fiecare produs și folie cu bule mari (sau polistiren în funcție de tipul produsului).
 
 
Abonati-va

Fii primul care afla despre ofertele noastre exclusive.