Afla ce inseamna refurbished !


Dar oare ce reprezintă “refurbishing” (recondiționarea)? Originea cuvântului provine din „furbiss”-ul anglo-francez din secolul al XIV-lea, o rudă îndepărtată al unui cuvânt germanic care înseamnă a lustrui, adică a reda unui obiect lustrul de deunăzi. Cu toate acestea, semnificația s-a schimbat odată cu trecerea timpului, iar acum, în esență, înseamnă ”a aduce un produs – returnat anterior producătorului sau vânzătorului – la o stare complet funcțională și un aspect îmbunătățit asemănător celui nou”
 
In traducere acest termen inseamna “reconditionat” si se poate aplica la orice produs, fie ea din IT sau alte domenii. Orice produs are mai multe categorizari, insa de cele mai multe ori ne intalnim cu produse "noi", "second hand" si "refurbished".

Produsele reconditionate sunt produse folosite (sau second-hand) care trec printr-un proces specific, cu scopul de a le readuce intr-o stare de functionare ca si noua. Aici este cea mai mare diferenta dintre un produs "second hand" si un produs "refurbished/reconditionat" in timp ce un produs "second hand" este un produs folosit, de mana a doua, de obicei fara garantie si care nu a trecut prin nici o procedura de reconditionare, un produs refurbished este intr-o stare de functionare ca si nou cu garantie.
 

Cum ajunge un echipament IT sa fie "produs refurbished"? 



 
Tehnologia inainteaza intr-un ritm care in anumite momente pare infricosator, iar foarte multe firme si institutii sunt in situatia in care sunt nevoiti sa tina pasul acest ritm accelerat al evolutiei din lumea IT-ului. Din fericire, entitatile care sunt in aceasta situatie fortata reprezinta doar o fractiune din numarul utilizatorilor de echipamente IT, astfel ni se daruieste posibilitatea de a achizitiona echipamente de inalta calitate la un pret mai mult decat accesibil prin alegerea echipamentelor IT refurbished.
 
Politica de achizitii a marilor companii, ONG-uri sau institutii cer inlocuirea periodica a echipamentelor pentru a asigura acces la cele mai noi tehnologii. Astfel aceste echipamentele care sunt de inalta calitate, de cele mai multe ori intr-o stare perfecta de functionare, dar folosite, ajung inapoi la producatori. Aceste echipamente IT (calculatoare, laptopuri, monitoare, imprimante, etc.) trec printr-un proces de reconditionare care cuprinde (dar nu se limiteaza la): testare, curatare, reparare, reconfigurare, retestare, revopsire dupa caz, reambalare. In final se obtine un echipament refurbised de inalta calitate, care functioneaza ca si unul nou, iar conform legilor in vigoare are minim 12 luni de garantie.
 
 
Produsele refurbished sunt curatate foarte bine de praf si urme de utilizare, apoi sunt testate pentru a fi functionale 100%, in conformitate cu produsul original. Daca sunt observate problem se recurge de cele mai multe ori la inlocuirea componentelor cu problem. Ca de exemplu Laptopurile si UPS-urile pot beneficia astfel de baterii noi, imprimantele de cartuse noi, calculatoarele de hdd-uri sau ssd-uri noi.
 
In plus, fata de majoritatea produselor achizitionate in regim second hand, cele refurbished sunt livrate in cutie, impreuna cu protectiile adecvate pentru transportarea in siguranta, cu toate accesoriile necesare punerii acestuia in functiune (cabluri, suporturi, incarcatoare etc). Majoritatea calculatoarelor si laptop-uri refurbished vin si cu licenta de Windows valida, deci poti intra in legalitate foarte simplu si cu costuri minime, in caz ca nu folosesti deja software licentiate.
 
Produsele refurbished comercializate de către REFURB.md sunt echipamente IT cu configuraţii solide, fiind special create pentru mediul de afaceri, institutii publice si folosirea personala. Sunt produse ale unor branduri ca Dell, HP, Lenovo, Fujitsu-Siemens, Apple si altele, care arată foarte bine şi funcţionează excelent. Au un grad de uzură foarte mic, de cele mai multe ori insesizabil, având un aspect vizual plăcut. La cerere îți putem oferi poze reale cu produsul de care ești interesat. Produsele refurbished beneficiază de o perioadă de garanție de minim 12 Luni (6 luni pentru bateriile de laptop).
 
Mai jos gasiti link-urile care va va directiona catre produsele noastre:
 
Laptop-uri: https://www.refurb.md/ro/category/Toate_laptopurile_ref_1/
Calculatoare (PC): https://www.refurb.md/ro/category/PC_refurbished_1/
All in One-uri (AiO): https://www.refurb.md/ro/category/Mono_blocuri_refurbished/
Monitoare: https://www.refurb.md/ro/category/Monitoare_ref_urbished/
 
Va multumim si va asteptam cu drag in magazin-ul nostru pe str. Bucuresti 23A, Chisinau.
Mai multe detalii le puteti afla la consultatii nostril la numarul de telefon: 022 837 850
Abonati-va

Fii primul care afla despre ofertele noastre exclusive.